Alice Visser

BIOHACKEN

Watch How

VOEDING

" De voeding die je lichaam & geest voedt en vult! "

Biohacker Oersterk Alice Visser oervoeding

Actief

" Elke vorm van niet stilzitten
is beweging "

0 (1)

Slaap

" Slaap is ons herstel van een dag prikkels, beweging en werken "

Biohacker Oersterk Alice Visser data

Mindset

"Focus, minder stress en een verhoogde productiviteit "

Biohacker Oersterk Alice Visser mindset focus

Werk

" De tijdsindeling
voor een
voldaan gevoel "

Biohacker Oersterk Alice Visser

"Het leuke van biohacking is, dat jij dit al doet.
In de basis is biohacking: het maken van keuzes waarin jij je gezond voelt."

- ALICE VISSER

MIJN VISIE

Hoe werkt de biologie van ons lijf? Biohackers stellen het zich voor als verzameling van fysiologische en biologische systemen. De staat van deze systemen zijn beïnvloedbaar en dat betekent dat de kwaliteit van leven beïnvloedbaar is. Met feedback loopjes d.m.v. data en testen, heb je de mogelijkheid om een andere staat te manifesteren in je leven. Klik op de video links voor een biohack uitleg.

What the HACK?!

Het hacken van computers, smartphones, email, de slotenbrekende boef… dat kennen we wel. Maar wat denk je van hacken van je eigen lichaamsprocessen?! Ook wel “biohacking” genoemd. 

Biohacking is het uitvoeren van (wetenschappelijke) aanpassingen, ook wel “biohacks”,  in jouw biochemie en psychologie. Door te experimenteren met deze biohacks kom je erachter welke biohacks werken voor jou en welke niet, met als doel: verhoging van je energie en verbetering van je lichaamsstaat.

Ja, dit is een brede en wellicht vage definitie. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, aangezien ieder lichaam uniek is. Binnen het concept van biohacking moet je denken aan bijvoorbeeld lifestyle veranderingen, voedingsaanpassingen en draagbare technologie voor het monitoren van je fysieke data. En dit kan tot extremen lopen zoals het implementeren van technologie en genetische aanpassingen.

In plaats van te luisteren naar artsen, die me bestempelden als ‘bijzonder geval’ en eigenlijk niks met me konden, ben ik mijn eigen Biohack Journey begonnen. Ik probeerde van alles uit:  kou-therapie, keto, mind interventies, blue light blokkers, de oura ring. Mijn onderzoek heeft me uiteindelijk vele strategieën aangereikt om mijn eigen juiste ritme te vinden in mijn energie management. En dat zonder een ochtendritueel van uren, maar juist door korte momenten van rust of juist actie te vinden i.p.v. de continue onrust van imperfectie.  Mijn reis inspireerde me ook om hier anderen mee te helpen.  Ik ben nu een van de aanbieders van een toonaangevende biohack site www.happyhack.nl, en de eerste in Nederland die biohack belevingen aanbiedt in de vorm van het BioHack House (www.biohackspot.nl) 

In de Biohack scene onderscheiden ze 4 fases, waarbij ik me vooral richt op fase 1, 2 en 3. 

wordt superhuman op jouw manier

4 biohack fases:

Fase 1
Begin bij het begin: namelijk 0

Als je in de auto zit en iemand zegt ‘rij 10 km harder,’ dan kijk je eerst even: hoe hard rij ik nu? 50. Okee, dan ga ik gas geven om 60 te rijden. Dit is precies wat we ook doen in een biohack journey: Wat is jouw huidige snelheid?

Ik noem dit een nulmeting per discipline:

Voeding: hoe is je voedingspatroon, welke voeding is ontstekingsgevoelig in jouw lichaam, wat zijn je bloedwaarden?

Beweging: wat is je bewegingspatroon en welke beweging heeft jouw lichaam nodig?

Werk: Wat is jouw drijfveer, en wat zijn jouw methodes om iets te bereiken en op professionele werkgebieden?

Geest: welke denkpatronen heeft jouw geest ontwikkeld en zijn deze allemaal ondersteunend?

Slaap: hoe herstelt je lichaam zich?

Fase 2
Start the game

Je creëert een toolbox door biohack feedback loops. Je evalueert jouw resultaten van diverse experimenten en lifestyle veranderingen en zo leer je hoe je lichaam reageert.

  • Zoek balans
  • Leer jezelf omgaan met gewoonte creatie
  • Voel jezelf flexibel in elke situatie
  • Ben metabool gezond zodat je op elke voeding kan presteren

Fase 3:
Start innovaties

Maak je visie, plan en zet nieuwe gewoonten in.

Biohackers gebruiken nu technologische oplossingen, zoeken de grenzen op om balans te vinden in gewoonten, zetten nootropics in (smart drugs) en gaan voor optimale resultaten.

Fase 4:
Become superhuman! 

Creëer je eigen biofuel, chip implementaten voor continue meting en aansturing, nano robots voor opsporing van afwijkingen en gebruik stamcellen voor genezingsmethoden. 

begin direct

Mijn kennisbank

zet kleine veranderingen in je lifestyle voor grote gezondheids effecten

Geïnspireerd?

Volg mij op:

S

SPOTIFY

L

LINKED - IN

W

WHATS- APP