Alice Visser

Mijn verhaal

MIJN VISIE

Slim omgaan met lichaam en geest door toepassing van wetenschap – Technologie en kennis over (persoonlijke) biologie.

De korte versie

Ik ben 184cm lang, maar hierbij de korte versie van mij:

 • 15 jaar cijfer freak: na 7 jaar studies in data / finance en businesscontrol en 7 jaar praktijkervaring voel ik me een master in goochelen met cijfers en dit correleren aan processen, systemen en het menselijk denken.

 • Meer dan cijfers: Mijn achtergrond als NLP coach, interesse voor voeding en persoonlijk ontwikkeling zorgt dat verandering werkt alles begint met mindset en beleven. De fascinatie voor het woord DOEN, maak dat lifestream inzicht en hacks mijn oplossingsgericht denken totaal onderbouwen

 • Samen sterker: ik vind geld leuk en geld ideeën delen nog veel meer. Om die reden help ik je als schuldhulpmaatje op de momenten dat het financiele overzicht weg is, er schulden zijn of budgetvraagstukken.

 • Als control freak zet ik graag systemen op in mijn denken en doen om rust en flexibiliteit te creëren. Een drummer kan improviseren doordat hij kan bouwen op 1 ritme. Voor mij is dit ritme lifestyle, een systeem waarin slaap, beweging , voeding, mindset in 1 cadans komen.

 • Mijn key woorden: Overzicht  – Loyaal – Vindingrijk – Probleemoplossend – Strijder  – Relativeren

N

NLP COACH

D

Data specialist

L

LIFESTYLE DESIGNER

A

amateur kok

F

msc. finance

B

Biohacker

mijn expertises deel ik graag met je

Ontmoet alice

Mijn Jongere jaren

Ik ben geboren en getogen in Tiel, tussen de Betuwse fruitteelt. Vanaf m’n 5e werkte ik al mee in het familie bedrijf, om appels te stickeren, peren te plukken en later kersen te verkopen. Daarnaast was ik in de weer om dingetjes te organiseren. Van een inzamelactie om dierenvoer te kopen, tot spelmiddagen om de jonge pony’s naar de hoefsmid te kunnen brengen. Liever niet op de voorgrond maar als regisseur.

 

Thuis kon ik eeuwen in de zelfgemaakte bananen bouillion roeren en vond ik bomen een leukere speelplaats dan de schommel. Zolang ik maar kon bewegen, mijn “eigen ding” kon doen vond ik het helemaal prima.

De wereld van business en geld vond ik interessant dus ik besloot bedrijfseconomie, customer relations en vervolgens finance te studeren. Leraren bestempelde mij als de perfecte student, ik zat vooraan in de klas en zorgde dat ik alle kennis vergaarde om mijn tentamens te halen. Een efficiënte tijdsindeling was noodzaak om het paardenleven thuis te kunnen combineren, dus tijd voor het “studentenleven” had ik niet. Toch stond de buitenland ervaring hoog op mijn bucketlist, dus als onzeker meisje vertrok ik naar Kopenhagen. Deze stad heeft mij geleerd hoe het is om alleen te zijn en om opnieuw een vertrouwde omgeving te bouwen met mensen om je heen.

Ontmoet alice

het werkende leven

Efficiëntie en automatisering daar ging ik van AAN, nog slimmer met tijd en geld omgaan dat wilt toch iedereen?! ATOS, beursgenoteerd ICT bedrijf, leek me bij uitstek de organisatie om deze behoefte impactvol vorm te geven. Als “Puppie” in deze wereld verzoop ik in de complexiteit van techniek en bedrijfspolitiek en zo begon ik excel boekhoud programma’s te schrijven voor startende ondernemers. Dat werd mijn missie: “Jong ondernemers laten stralen en ondersteunen zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn”. 

Om het vliegwiel te laten draaien startte ik als junior controller. Mijn carrière verliep snel, binnen een jaar van junior- naar group financial controller. Hierin was hard werken de key (oké, en een dosis geluk). Mijn beeld en droom van volwassene werd completer: zelfstandig, vol zelfvertrouwen, business vrouw, leuk salaris en uiteindelijk dat droom huisje: wit en oud, houten kozijnen, steunbalken, tuin en schuur. Ik was klaar!

Dat jaar heb ik genoten van de “studententijd”, die ik nog achtte in te halen van mezelf. Ondertussen was ik tevens van baan geswitcht, want mijn energie en innovatie drive kon ik niet meer uitten. De startup wereld leek mij bij uitstek de beste match om mijn missie vorm te geven. Als Managing Director mocht ik de startup opbouwen en vormgeven, en in die tijd heb ik veel geleerd: 

 • ik kwam erachter dat ik solliciteren en pitchen erg leuk vond, al die vragen over wie je bent en wilt zijn bleef me triggeren. Hiermee werd de poort naar persoonlijke ontwikkeling geopend.
 • De wereld van ondernemen toch iets anders in elkaar zit met diverse stakeholder belangen
 • Ik verkopen echt helemaaaal niet leuk vind onder druk, en niet iedereen je verhaal leuk vind.
 • Een bedrijf runnen met personeel anders is als jij de eindverantwoordelijke bent
 • Projecten ook falen, en falen en falen…
 • Strategie en uitvoering, beide essentieel zijn.
 • Netwerk key is, iets waar ik nooit aandacht aan had besteed.
 • Keuzes soms tot hele andere resultaten leiden als je van te voren bedacht 

Met andere woorden mijn regiseursrol, hard werekende intentie en controllers  hartje werden veelal teleurgesteld. De belangenverstrengeling, het steeds switchen van idee tastte mijn zelfvertrouwen aan, ik kon niet teveel ballen hoog houden en dtat ging ten koste zijn mijn energie niveau.

Ontmoet alice

investeren in alice

Persoonlijke ontwikkeling triggerde mij en diverse NLP opleidingen volgde, Steven Covey, Tony Robbins, Eindbazen, Michael Pilarzcyk, 12 waves, Branden Buchard, Remco Claasen etc. etc. ik heb ze allemaal gehoord en/of gezien. Ook de spirituele wegen gaven andere inzichten door Ayahuaska sessies, hikes, zweethutten, haptotherapie, siatshu, mindfullness en wim hoff ijsbaden. De vragen over je passie, energie level, de methodieken en vragen rondom verandering, nieuwe gewoontes aanleren, lifestyle ontwikkeling heb ik getracht te antwoorden. Ik raakte steeds verder afgezonderd van de 9 – 17u werkcultuur, ging zorgen voor mijn eigen lichaam en experimenteren met voeding-, wonen- en werk stijlen.

De startup was inmiddels een bedrijf geworden en overgekocht. Ik heb het aandelen aanbod afgewezen, gedeeltelijk uit frustratie, en begon voor mezelf.  Ik kocht mezelf vooral tijd en daarmee denkkracht voor de blijvende verandering aan antwoorden op alle vragen van de eerder genoemde goeroes. 

De experimenten privé liepen uiteen: zoals wonen in een caravan en van een dorp naar een stad; werken op kantoor, bij klanten en het buitenland; voeding volgens ketogeen, vegetarisch of bourgondische richtlijnen; sporten van rugby, triathlons, yoga en dansen en hobbies van koken, theatersport en lezen. Zakelijk ben ik een webshop gestart, heb ik me als data use case builder ontwikkeld en poppen diverse nieuwe ideeën in mij op business wise: de heilige graal bleef nog steeds uit. Ik wist dat ik kon excelleren binnen en buiten mijn comfortzone en dat ik ideeën waar kan maken als ik het wil, en voornamelijk als ik de noodzaak zie. Alleen wat is de noodzaak zonder baas of klant, nu komt het neer op mijn persoonlijke noodzaak!

Ontmoet alice

Data Lifestyle

Om alle activiteit in het leven te behouden is een opgeladen batterij wel zo prettig. De persoonlijk noodzaak die mij elke dag triggerde was welke brandstof is nodig om mijn lichamelijke machine optimaal te laten lopen?

En waarom heeft in %#!@?$ niemand mij dit ooit verteld? vroeg ik me af

Als je er over nadenkt is je lichaam niet anders dan en machine, een vrij ingewikkelde dat wel. Wij als mensen hebben allemaal een lichaam dus er zijn overeenkomsten, toch wijken we af oor omgevings- en DNA factoren. Dit waren voor mij de variabelen om mee te spelen om tot een optimum te komen.

Nu kamen de vakken statistiek, programmeren, procesoptimalisatie en data warehouse engineering pas echt van pas!

Ik ontwikkelde mijn persoonlijke data blueprint en evalueerde mij  energie – voeding – activiteit – herstel – slaap – hartrtime – omgeving – bloedwaarden – DNA etc. Experts rondom voeding, sport, ademhaling, fysiologie en neurologie gaven me meer kennis en tips om te optimaliseren. De oorlogsmarkt rondom dieten heb ik nooit begrepen, hoe kun je nu een voedingsplan maken die bij jou past? Met jouw agenda, lichaam, doelen en omgeving is er meer voor nodig dan een standaardsering.

Mijn persoonlijke leraren: Richard de leth, Kasper van der Meulen, John Grinder, Vilna van Betten, Helene Oosterhuis,  Johan van Bavel en de academie Oersterk leren mij alle ins en outs die wij als (oer) mensen nodig hebben om optimaal te functioneren. En daar bovenop hoort een gezonde dosis persoonlijke finetunng. Biohacking en quantified self (klik hier voor de definities) zijn gebaseerd op N=1. Jij bent 1 persoon en experimenteert wat er bij jouw past op jouw momenten en zo creëren je een maatwerk lifestyle.

Dit is mijn nieuwe missie geworden zorg dat jouw levenswiel blijft draaien gebaseerd op N=1.

Mocht je benieuwd zijn naar de projecten die ik heb gedaan, mijn experiment resultaten en bloopers, mijn roots of neem een kijkje door op de links te klikken.

Ben je geinspireerd en wil je jou lifestyle optimaliseren? Neem contact op

Geïnspireerd?

Volg mij op: