Kan het anders?

1. financial dashboaring

2. Innovatie tornado

Werk samen en aan een data gedreven organisatie

Onderneem Slim en met elkaar

In mijn rol als financial en Data professional zijn vele bedrijven geholpen met financiële en strategische inzichten via de dienstverlening 1. Financial Dashboaring en/of 2. Innovatie tornado. Lees hier meer over de diensten en de reviews van klanten

Elke ondernemer zal continue kiezen welke investering te maken met de beschikbare pot tijd en geld. Om te kunnen vertrouwen op de onderliggende cijfers is het noodzaak dat de mensen in jouw organisatie in staat zijn bij te sturen zodat jouw investeringen in control blijven.

Cijfers, cijfers, cijfers

Je ingewikkelde spreadsheets kunnen de prullenbak in. Je wilt 1 compleet overzicht, met een intuïtief dashboard heb je altijd en overal inzicht in de financiële administratie. Zo weet je altijd hoe de business ervoor staat en wat er gaat gebeuren. Je navigeert moeiteloos door prognoses, budgetten en andere data. Het is bovendien jouw online CFO. De slimme software houdt jouw cijfers in de gaten en waarschuwt als je afwijkt van je prognoses, gestelde KPI’s of je toekomstige liquiditeitsniveau om een actie vraagt.

Nog dieper? Voeg non financiële data toe van je wagenpark, werknemers en klanten.

Elke administratie up to date

De lonen zijn nog niet geboekt, factuurnummer 20030 drukt de liquiditeit behoorlijk met 89 dagen achterstand, de afschrijvingen van de nieuwe investering is te hoog geboekt, de huur is nog niet overgemaakt, we hebben het kasgeld nog niet afgestort of de ontvangen BTW blijft uit. Allemaal redenen waarom jouw cijfers nog niet stuurbaar zijn: dit moet inzichtelijk zijn om de betrouwbaarheid te coördineren.

En een nieuwe grootboekrekening? Deze wordt in de bedrijfsspecifieke rubriek toegekend.

Mijn klanten of bedrijven in 1 overzicht

Vanuit de cockpit kun je alle klanten zien: hoeveel alerts staan er aan, wanneer hebben de medewerkers voor het laatst op de cijfers gestuurd. Wil je een stapje verder kunnen de cijfers van al je klanten samen gebracht worden: Wie heeft de meeste omzet behaald? Wie heeft al zijn KPI’s behaald? Welke bruto winst heb ik over alle klanten behaald t.o.v. vorig jaar? Welke klant heeft een liquiditeitsoverschot en welke een tekort over 6 maanden?

Een must have als je door wilt groeien, ook volgens deze reviews.

Als ondernemer wil ik slim investeren en mijn geld tracken

- Frisse wind door je organisatie -

Innovatie tornado

In mijn carrière als financieel group controller, business strateeg & analist kom ik bij menig MKB ondernemer aan tafel om vanuit een praktisch oogpunt de toekomst in te stappen. Het goochelen met cijfers en deze correleren aan processen –  systemen en mensen is mijn grootste plezier. De huidige technologische revolutie brengt innovatieve kansen met zich mee, hoe zorg jij voor de juiste strategische stappen in een bestaande organisatie of team?

Heb je een nieuw concept, wil je een andere richting op, sluit je marketing (externe organisatie) niet aan bij je interne organisatie of is het tijd om je team los te schudden? Laten we een innovatie tornado organiseren! 

 • Wervelwind 1 : 2 neuzen 3 kanten op in een interactieve inspiratie sessie

Memo oorlog! Kleuren plakken knippen en schuiven: welke problemen lossen we samen op? Theatersport energie en out of the box

 • Wervelwind 2: Fundament opstellen met de Strategische bouwstenen

We kijken naar de successen van nieuwe organisaties die 10 keer beter, sneller en goedkoper zijn. Wat zijn onze strategische bouwstenen om succes te boeken? Is het logisch waar we naar kijken?

 • Wervelwind 3: Samen impact maken

En nu de realistische roadmap of oplossingen

Welke oplossingen moet ik aan denken? Deze oplossingen heb ik eerder geïmplementeerd:

 • Projectmanagement implementatie ERP systeem en data warehouse
 • Data coördinator
 • Datawarehouse ontwerper
 • Spreker: Hoe wordt jouw menselijk organisatie data gedreven?
 • Proces- en Data analist
 • Bi Dashboard voor data gedreven beslissingen (operationele en financiële informatie)
 • Social Media in cijfers

Kom in contact


  Lees de reviews van klanten

  Verhalen van anderen

  De onderarm hoge stapel aan na te bellen facturen, bij de financiële administratie op het bureau, vond ik altijd al zonde tijd. Nu geef ik in 1 klik sturing aan de prioriteit en is ons liquiditeitsgat met EUR 20.000 verlaagd.

  client3.png

  Sector Logistiek

  Directie

  De implementatie duurde langer dan ik dacht maar naar 8 dagen hadden we inzicht in onze gehele sales. In de autolease branche is de concurrentie sterk en dit geeft onze een voorsprong op o.a. de input voor google ads.

  client3.png

  Sector autobranche

  Sales manager

  Er is nog geen ander programma die mij beter helpt om investerings scenario’s door te rekenen, nieuwe medewerker, verbouwing pand, verkoop bedrijfswagens, nieuwe omzetstroom in een paar klikken heb ik deze met Alice doorgezet en kan ik een jaar lang rustig evalueren en de Bank de juiste inzichten verschaffen.  Daarbij heb ik Boekhouding al vanaf dag 1 uitbesteed maar nu wordt het doorzichtiger en kan ik het doorzien zodat we ook in het administratieve team kritischere keuzes kunnen maken rondom de inrichting en uitwerking van de dagelijkse taken, bijvoorbeeld lopen we achter met afschrijvingen boeken en hebben we op advies van Alice andere rubricering aangebracht om per afdeling de winstgevendheid te monitoren.

  client3.png

  Sector ICT

  Directie

  Vooral de inzichten in kostprijs per personeelslid en m2 kunnen we dagelijks gebruiken om ons onderbuik gevoel te matchen aan de gerealiseerde resultaten

  client3.png

  Sector bouw

  Financial controller

  Wij kunnen klanten sneller adviseren door direct de administratie in te zien en te vertalen in een dashboard die wij fiscalisten begrijpen. Vanuit de cockpit zien wij alerts en dit is 1 van de triggers om contact op te nemen met een klant

  client3.png

  Sector Financiele dienstverlening

  Fiscalist

  Onze dagen zijn hectisch en druk, met het dashboard heb ik snel inzichtelijk hoe die hectiek zich financieel vertaald. Met name het anticiperen op liquiditeitstekorten helpt me direct om de marketing juist in te zetten

  client3.png

  Sector Rijschool

  Directeur

  De vrijheid om de cijfers te bekijken zoals ik wil, en dat mijn accountant ze ook begrijpt is heel fijn. Zo zie ik graag direct toewijsbare personeelskosten als kostenpost in de bruto winst, en kan ik spelen diverse op maatgemaakte KPI’s

  client3.png

  Sector Marketing

  Management team

  Onze software was verouderd, met de data denkwijze hebben we in no time een datawarehouse opgebouwd o.b.v. de nieuwe ERP software. Onze teams  kunnen zelfstandig sturen op de strategie die we als management uit zetten.

  client3.png

  Sector installatie branch

  Managementteam

  1 bier viltje om al onze processen samen te vatten! Vanuit deze simpele gedachtengang konden we opnieuw onze processen lean inrichten en een data warehouse koppelen.

  client3.png

  Sector Webshop

  Teamleider

  Geïnspireerd?

  Volg mij op:

  S

  SPOTIFY

  L

  LINKED - IN

  W

  WHATS- APP