Hoe kunnen koffie & slaap een gouden combinatie zijn??

Mindblowing voor mijn prefentale cortex was de logica van de gouden combinatie tussen koffie en slaap. De cafeïne is een brein stimulator en geeft een energiek en alert gevoel. Wanneer je je brein gebruikt komt de stof adenosine vrij, die je op langere termijn een suf en moe gevoel geeft. Dit kennen we van de koffie dips.

De wetenschap toont ons dat het cafeïne molecuul enorm lijkt op ons moeheidsmolecuul (adenosine), sterker nog het cafeïnemolecuul wordt door het lichaam gezien als gelijke en past op de adenosinereceptor. Hierdoor ben je minder moe als je cafeïne drinkt.

Nu komt de truc
Als je eerst uitrust voordat je koffie neemt, is er minder adenosine in je lichaam waardoor je lichaam ontvankelijk is voor de cafeïne moleculen. Als je al suf en moe bent is zijn de lichaamsreceptoren al gevuld met adenosine en is er geen plek meer vrij voor de cafeïne moleculen. Daarom werkt het 1e kopje koffie sterker dan de 2e,3e,4e etc.

To do
Cafeïne heeft 20 minuten nodig om bij je brein te komen. Dus drink een kopje koffie, doe en powernap van 20 minuten (meditatie of ademhalingsoefening) zodat je adenosine receptoren leeg zijn en als je wakker wordt kan de cafeïne haar werk doen.

Resultaat: uitgerust, alert en klaar voor ACTIE!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *