Juggling is an illusion

“Juggling is an illusion, in reality the balls are being independently caught and thrown in rapid succession.. Its actually task switching”

– Gary W Keller

Naast het verbeteren van de conditie, kracht en stabiliteit is het ook de moeite waard om aan je motoriek en oog- hand coördinatie te werken. Jongleren is een super effectieve manier om de bedrading van je brein te versterken. Onderzoek toonde al aan dat het oefenen met jongleren na slechts 6 weken al een duidelijke positieve verandering teweegbracht in de witte massa van het brein. Je kunt die witte massa zien als de infrastructuur, de bekabeling van het brein, terwijl de grijze massa gezien kan worden als inhoud: de verschillende centra die verbonden worden door de witte massa. Het verandert je brein niet alleen wanneer je het voor het eerst leert, maar ook wanneer je het dagelijks doet blijft je brein steeds verbeteren en groeien op de plekken die te maken hebben met zicht en coördinatie. Voor mij het de effectiefste manier om op een lange werkdag mijn brein in een paar minuten even helemaal te resetten en weer geconcentreerd aan de slag te gaan. Door de fijn motorische en vloeiende beweging wordt de witte stof betere doorbloed en je brein geactiveerd. Jongleren is typisch zo’n activiteit waarbij je in een flow komt, omdat het je precies genoeg bezighoudt om niet afgeleid te raken, maar het je brein ook niet uitput. Hierdoor is het niet alleen een breinbooster maar ook een meditatieve activiteit waarbij je je even geen zorgen, stress en andere gedachten kunt permitteren. Zo is het een hele effectieve ontstresser, tenzij je met fakkels of machetes jongleert.

Toevoeging: als je nog niet geoefend bent is dit een hack voor positieve stress. Ben je uren aan het werk en wil je even je brein rust geven doe dan iets wat je op de auto pilot kan doen, check UPGRADE positieve stress en de UPGRADE focus uit.

Bronnen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *